Fotonapetostni sistemi SlElektro storitve Električna vozila LED razsvetljava

SONČNA ELEKTRARNA JE NALOŽBA ZA ŽIVLJENJE

 

Ob višanju cen električne energije iz konvencionalnih virov vam bo sončna elektrarna, za katero se odločite danes, v prihodnosti zagotavljala brezplačno električno energijo. Kot investitor boste več desetletij prejemali redno mesečno rento in tako odlično oplemenitili svoja sredstva. Z vlaganji v zeleni vir energije zmanjšujete svoj ogljični odtis in dajete pozitiven zgled širši skupnosti in mlajšim generacijam.

Življenjska doba sončne elektrarne je najmanj trideset let. Sama naložba se povrne prej kot v desetih letih in to ob rednem letnem donosu med 8 in 12 % osnovnega vložka. Izkupiček od prodaje električne energije med desetim in tridesetim letom delovanja elektrarne pa predstavlja čisti dodatni zaslužek. Sončno elektrarno je mogoče izvesti kot streho, postaviti na streho ali v bližino objekta.

Zakaj je sončna elektrarna dobra izbira?

  • Zaradi fotovoltaike - obnovljivi vir energije.
  • Ne onesnažujemo okolja.
  • Električno energijo lahko prodajamo in si zagotovimo stalno premijo.
  • Sončna energija je neusahljiv vir energije.

HIŠNA SOLARNA ELEKTRARNA

 

Primer: Solarni komplet MAKSI 460W, 24/230V

  • 8 kos polikristalni modul
  • 1 kos regulator
  • 1 kos razsmernik
  • 2 kos akumulator
  • 2 kpl pritrdilnega materiala

Vgradnjo lahko izvedete sami ali pa za strokovno izvedbo poskrbimo mi.

Sestavek obravnava samostojni fotovoltaični sistem (PV) nazivne moči 3 kW, ki zadostuje za povprečno družinsko hišo. Sistem je zasnovan tako, da znaša skupna vršna moč solarnih modulov 600 W (8 modulov, Wp = 75 W) in zadostuje za oskrbo stanovanjskega objekta z električno energijo na lokaciji, kjer je celoletno sončno obsevanje primerno. PV sistemi so lahko priključeni na javno električno omrežje in viške električne energije oddajajo v omrežje. Tako dosežemo, da je delovanje PV sistema učinkovitejše.

Kliknite za več informacij o hišni solarni tehniki in kako si zgraditi omrežno sončno elektrarno.

 

Ker so subvencije za proizvedeno električno energijo iz fotonapetostnih elektrarn vse manjše, načrtujemo in izvajamo manjše hišne fotonapetostne sisteme, pri katerih je značilno, da proizvedene elektrike ne oddajamo v lokalno omrežje. Električno energijo lahko skladiščimo v energijskih hranilnikih električne energije ali pa jo porabimo sami, tako da brezplačno napolnimo svoj električni avtomobil ali skuter, s katerim se vozimo v službo oz. šolo.